Hirdetés

Nőtt a torrentes adatforgalom - a korlátozások ellenére is



|

A The Pirate Bay jogvédők által elért blokkolása hatástalan volt.

Hirdetés

Eddig is meglehetősen sokat lehetett hallani, hogy a The Pirate Bay februárban elkezdett blokkolása sehol sem tudta lelassítani a bittorrentes adatforgalmat. Európa egyik legnagyobb internetszolgáltatójának friss adatai szerint sem volt semmilyen csökkentő hatással a lépés.

 

Mióta a holland és brit szolgáltatókat a torrentoldal korlátozására kötelezték, az adatforgalom folyamatos, sőt, inkább növekvő maradt. Mindezt az XS4ALL adatai mellett az Amszterdami Egyetem kutatói is megerősítették.

 

 

Az eredmények szöges ellentétei a holland jogvédők (BREIN) által állítottaknak - ők azt mondják, a hollandok 90 százaléka nem éri el a híres torrentoldalt. Azzal azonban nem számoltak, hogy a holland és a brit blokád miatt rengeteget nőtt a The Pirate Bay látogatottsága, amely egyrészt nem az egyetlen ilyen oldal, másrészt a veterán internetezők leleményesebbek annál, mintsem a Hollywood-pártiak gondolják. A letöltők sorába ráadásul azok közül is sokan beálltak, akik a médiából értesültek az elmúlt hónapok botrányairól.

 

Úgy tűnik lényegtelen, milyen gyakran ismétli magát a történelem (Napster, Kazaa, Limewire, Megaupload...), a blokádok és a razziák, leállítások abszolút nincsenek hatással a letöltésekre és a fájlmegosztásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.