Hirdetés

NSA: csak a netforgalom 1,6 százalékát figyeljük



|

Másképp fogalmazva napi szinten közel 2 millió gigabájt adatról van szó.

Hirdetés

Barack Obama pénteken négy reformjavaslatot is előterjesztett az amerikai hírszerzés működésének átláthatóbbá tétele, továbbá az ügynökség rövidebb pórázon tartása érdekében. A jogvédők szerint ezek csupán kirakatintézkedések, ám valahol mindent el kell kezdeni.

Hirdetés


Röviddel az elnök Fehér Házban mondott beszéde után az NSA nyilvánosságra hozott számos dokumentumot, amelyek alapján az ügynökség tevékenysége jóval szerényebb, mint azt Edward Snowden több hónapos vagy éves, szintén a hírszerzéstől származó anyagai állítják vagy sugallják.


Az NSA hivatalos tájékoztatása alapján az Egyesült Államok csupán a netes adatforgalom 1,6 százalékára teszi rá a kezét, egy kicsit talán megfoghatóbb módon napi szinten 1,829 petabájtról, azaz olyan 1,91 millió gigabájtról van szó. Ennek az adatmennyiségnek 0.025 százalékát választják ki átnézésre, maguk az ügynökség elemzői pedig 0.00004 százalékot szemrevételeznek manuálisan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.