Hirdetés

nVidia: Ugrásszerûen megnövekedett nyereségek



|

Hirdetés

A társaság nyeresége a tavalyi év utolsó negyedében több, mint 100 százalékos növekedést mutatott az elõzõ negyedévhez képest, ami elsõsorban az nVidia grafikus processzort tartalmazó Microsoft Xbox játékkonzolok várakozás szerint alakuló eladásainak, illetve a karácsonyi szezon miatt fellendült PC iparnak köszönhetõ. A társaság a kétszeresére emelkedett profit mellett pozitív irányban módosította az elkövetkezõ költségvetési évre várható eredményét.

Az nVidia részvényárfolyama a jó hírek ellenére éles esést mutatott a napokban. Ennek oka az SEC (Securities and Exchange Commission) vizsgálata, amit a bizottság a közelmúltban indított a társaság ellen. A grafikus processzorok vezetõ gyártójának részvényárfolyama 62,16 dollárról a vizsgálat hírére néhány óra alatt 57,30 dollárra esett a Nasdaq-en.

Az elemzõk azonban nem fordítanak komoly figyelmet a vizsgálatra, és inkább a társaság igen pozitív eredményeire koncentrálnak, amely még a legoptimistább elõjelzéseket is felülmúlta. "Úgy vélem, nincs semmi probléma a vizsgálattal" - mondta Eric Rothdeutsch, a Robertson Stephens elemzõje. "Ez az egész história napok alatt elcsendesül" - tette hozzá hangsúlyozva, hogy természetesen semmi ilyesmi nem tesz jót egy cég részvényárfolyamának.

Az nVidia negyedik költségvetési negyedévének nettó bevétele 73 millió dollár volt, ami az egy évvel korábbi 31 millió dollár több, mint kétszerese. Jen-Hsun Huang, az nVidia vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság riválisai az elmúlt évben mind piaci részesedést, mind bevételeket illetõen visszaestek. A vezetõ szerint nem szükséges az egész iparnak növekednie ahhoz, hogy az nVidia tovább növelje piaci bevételét és nyereségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.