Hirdetés

Nyilvános Windows XP béta Athlon 64-hez



|

Hirdetés

Az AMD lapkáihoz készült Windows XP verzió bétája már szeptemberben, az Athlon 64 piacra kerülésekor hozzáférhető volt a Microsoft fejlesztői hálózatán. Keddtől viszont bárki, aki az AMD új processzoraira épülő PC-t vagy munkaállomást használ, feliratkozhat az előzetes megtekintési programra, és letöltheti a béta verziót . A letöltés ingyenes, a CD-ROM verziót igénylőknek a postai szállításért fizetni kell.

A kész verziót eredetileg ez év első felére várták, de ez átcsúszik a második félévre. A jelenlegi Athlon 64 és Opteron felhasználók a Windows 32 bites verzióit futtatják a lapkákon, a processzor 64 bites képességeit csak az után tudják kihasználni, ha elkészül a 64 bites operációs rendszer és az AMD 64 bites kiterjesztéseihez készült alkalmazások. Létezik néhány 64 bites asztali Linux verzió, viszont az alkalmazások hiányoznak. Ez változik meg a Windows XP új verziójának megjelenésével.

Szintén a második félévre lesz kész az Opteron-alapú Windows Server 2003, melynek béta verzióját ötezer felhasználó kérte eddig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.