Hirdetés

Nyolcszáz mérfölddel száguldó járgány keresi gazdáját



|

Eladó a néhai Steve Fossett sebességi rekorddöntésre hivatott "automobilja", unatkozó milliárdosok előnyben.

Hirdetés

A magát modern Phileas Foggnak képzelő Steve Fossett 2007-ben hunyt el, a Sierra Nevada csúcsai között tűnt el repülője, de a kisgép roncsait, valamint Fossett maradványait csak egy évvel később sikerült megtalálni.
A Földet hajóval, kisrepülővel, valamint hőlégballonnal is megkerülő Fossett a szárazföldi sebesség rekordjának megdöntésére készült, ezért vásárolta meg még 2006-ban Craig Breedlove Target 800 MPH járgányát. Ő és csapata úgy saccolta, hogy némi átalakítás után az óránként 900 mérföldes sebességet is átlépheti a jármű.



Fossett halála miatt már nem kerülhet sor a rekordkísérletre, a család pedig nem kívánja megtartani a "kocsit". Aki érez magában elég kalandvágyat, s nem mellesleg több millió dollárja is van, amivel nem tud mihez kezdeni, esetleg elgondolkozhatna a szárazföldi sebességi rekord megdöntésén, s az azzal járó dicsőségen, valamint halhatatlanságon. 3 millió dollár felett számít komolynak egy ajánlat az értékesítést lebonyolító cég szerint, amiért cserébe nem csak a General Electric J-79-es (18,4 kilopond tolóerő) lökhajtásos motorjával szerelt Target 800 MPH-t mondhatja a magáénak, hanem a teljes műhelyt tervrajzostól, szerszámostól, alkatrészestől, illetve még egy kamiont is, amivel a rekorddöntési kísérlet helyszínére lehet vontatni a járgányt.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.