Hirdetés

Nyolcszoros DVD író a Benq palettáján



|

Hirdetés

A Benq márkanév csak néhány éve van jelen hazánkban, ám koránt sem ismeretlen a világban, nagy szeletet hasít ki a piacból saját neve alatt és más márkáknak bedolgozó OEM gyártóként egyaránt. Meglehet, novemberben bemutatott DW800A DVD íróját több márkanév alatt is megvásárolhatjuk majd.

A duál, azaz DVD-R/RW és DVD+R/RW nyersanyagokat egyaránt kezelő meghajtó nyolcszoros írási sebességet a megfelelő minőségű DVD+R médiákon képes produkálni. Az eddigi, négyszeres írásnál tapasztalható, mintegy 16 perces üzemidő ezáltal feleződik, összességében tíz perc alá nyomva egy lemez elkészítésének idejét. DVD+R lemezek újraírása továbbra is négyszeresen lehetséges. DVD-R esetében is marad a négyszeres sebesség, a DVD-RW újraírás pedig a kétszeres - úgy tűnik az öreg média nem képes tovább fokozni a tempót.




Sokan aggódnak az újabb keletű, DVD+R/RW lemezek inkompatibilitása miatt. Valóban, több asztali lejátszó utasítja el a pluszos lemezeket, mint az „eredeti” mínuszosokat. Ez azonban nem a lemezek fizikai jellemzőinek köszönhető, hiszen a DVD+R család fizikailag szinte azonos a jó öreg DVD-ROM-mal, míg a DVD-R szerkezetében távolabb áll tőle. A +R inkompatibilitás kikerülhető, ha az író képes Book Type DVD-nek álcázni a +R lemezt a fejléc kiírásakor - a Benq DW800A képes erre.

A DVD lemezek fő alkalmazása a videó, házi lemezeink készítéséhez a cég saját fejlesztésű QVideo alkalmazását mellékeli, melynek fejlesztésekor a könnyű kezelhetőség volt a főszempont. A szoftver-hardver együttessel lehetőségünk van közvetlenül, valós időben videót lemezre rögzíteni is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.