Hirdetés

Obama nem tudta, hogy a vezető politikusokat is lehallgatják



|

Megerősítették, hogy az NSA lehallgatja a világ vezetői politikusait.

Hirdetés

Meglepő folytatása volt az NSA botrányának, amikor fény derült rá a múlt héten, hogy az NSA a világ 35 vezető politikusát is lehallgatja. Edward Snowden dokumentumai mellett a Der Spiegel is jelentést adott ki a témában, így már akkor kétség kívül biztossá vált, hogy Angela Merkelt hosszú ideje "bepoloskázták". 

Hirdetés

A The Wall Street Journal a nevük elhallgatását kérő amerikai hivatalnokok információi alapján úgy tudják, hogy a világ vezető politikusai utáni kémkedést Obama és a vezetősége leállíttatta, miután idén nyáron tudomást szerzett róla. Állítólag egészen addig fogalmuk sem volt róla, hogy ilyen ügyben és ilyen fontos személyek után is kémkednek. 

Mindez azért volt lehetséges, mert az NSA-nek nem volt szüksége elnöki jóváhagyásra ezekhez a típusú akciókhoz. Azóta mindezen igyekeznek Obamáék változtatni, így a legtöbb politikus lehallgatását megtiltották. Az NSA állítólag ennek ellenére nem mondott le a szándékairól, és még mindig nem állították le az összes vezető lehallgatását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.