Hirdetés

Óceánba merül a Google Street View



|

Hamarosan a Nagy Korallzátonyt is 360°-ban csodálhatjuk, az íróasztal mögött ülve.

Hirdetés

A Nagy Korallzátony minden búvár álma, ami nem is csoda, hiszen a Föld legnagyobb olyan képződményéről van szó, melyet élő organizmusok alkotnak, és még az űrből is látszik. A Catlin Seaview Survey, a Queenslandi Egyetem és a Google közös projektjében a zátony egészségügyi rendszere és a víz alatti panorámafotózás és videózás szorosan összefonódik.

A programban megtörténtek az előzetes felmérések, és a szeptemberi kezdés bizonyult a legmegfelelőbbnek. Nem véletlen ez az időpont, hiszen ekkor megfelelő a hőmérséklet és a víz tisztasága következtében a legjobb a látótávolság. A képek rögzítését a 360°-os hatás elérésének érdekében négy darab halszemoptikás SLR végzi, melyek egy DVP-nek (Diver Propulsion Vehicle) nevezett merülő járműre lesznek felszerelve, ami 30 és 100 méteres mélység között fog szolgálatot teljesíteni.

A csoport reméli, hogy eközben megfigyelhetik, hogy a globális felmelegedés milyen hatással van például a tigriscápák és zöld teknősök viselkedésére. Az internetes felhasználók mától láthatják a képeket és a Google Street View-n keresztül, valamint a videókat a YouTube-n.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.