Hirdetés

Office helyett, olcsóbban



|

Hirdetés

A szövegszerkesztőből, táblázatkezelőből prezentációkészítőből és rajzprogramból álló WordPerfect Office korábban nem tartalmazott e-mail klienst, a most kiadott csomagnak azonban már ez is része.

A Corel és a Yahoo közösen fejlesztették a WordPerfect Mail nevű alkalmazást, cserébe a WordPerfect alkalmazásokban elérhető lesz a Yahoo internetes keresője, emellett a kanadai cég ügyfelei részére kínálni fogja a Yahoo bizonyos kisvállalati megoldásait, például webhosztingot, tárhelyet és doménnév-kezelést. A WordPerfect Mail egy hagyományos asztali alkalmazás, nem böngészőből futó e-mail kliens. A szoftver a Yahoo által tavaly októberben felvásárolt Stata Labs technológiáján alapul. A kisvállalati WordPerfect Office újdonsága még a Symantec Internet Security 2005 csomag, amely víruskeresőt, spamszűrőt, tűzfalat is magában foglal. A Small Business Edition emellett tartalmaz egy alapvető funkciókkal rendelkező projekt menedzsment programot, valamint az üzleti életben használatos dokumentumsablonokat is.

A vállalat a terméket elsősorban 50 vagy annál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cégeknek ajánlja a Microsoft Office olcsóbb alternatívájaként. Míg az Office Small Business Edition ára 450 dollár, a WordPerfect már 349 dollárért kapható, de a korábbi verziók tulajdonosai 179 dollárért frissíthetnek rá. A vállalat azoknak is kedvezményt ad, akik Microsoft Office-ukat cserélik le WordPerfectre. A WordPerfect és az Office közötti versenyt enyhe pikantériáját az adja, hogy négy évvel ezelőtt éppen a Microsoft mentette meg a Corelt az összeomlástól egy 135 millió dolláros befektetéssel. Két évvel ezelőtt, amikor a redmondiak ellen indított antitröszt per nagyjából megnyugtatóan zárult, a Microsoft eladta e részesedését, miután a Corelt kivásárolta egy kockázati tőketársaság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.