Hirdetés

Okostelefont ad a Microsoft a felmondó munkásoknak



|

Ezzel akarják elkerülni, hogy mindenkit nekik kelljen kirúgni.

Hirdetés

Néhány hete számoltunk be arról, hogy a Microsoft 18 000 munkahelyet szüntet meg, ami elsősorban a nemrég felvásárolt Nokia üzemeit érinti. A közeljövőben lapátra kerülő munkások jelentős része kínai gyárakban dolgozott, a nagymértékű leépítés pedig nem zajlik könnyen a Microsoft számára, hiszen a munkások tüntetésbe kezdtek.

Hirdetés

A Microsoft szeretné megkönnyíteni nem csak a saját dolgát hanem a munkások helyzetét is, ezért felajánlotta, hogy akik önként hagyják el a céget, azok egy Nokia Lumia 630-cal lesznek gazdagabbak. Az okostelefon természetesen nem jelent megoldást a munkások problémáira, de akkor már inkább ezzel együtt távozzon az ember, mint nélküle.

A MarketWatch értesülései szerint az ajánlatot napi 300 embernek kínálják fel. A befektetők üdvözölték a Microsoft leépítéssel kapcsolatos döntését, az utolsó negyedévben ugyanis bevételkieséssel dolgozott a részlet, a leépítésekből adódó további csökkenés pedig elenyésző ahhoz képest, amit a hosszútávú veszteségek jelentenének

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.