Hirdetés

IObit Advanced SystemCare PRO 4



|

Két értékes szoftverrel is kedveskedünk a PC World októberi számában olvasóinak. A Xara Xtreme 5 mellett egy rendszertakarító csomag is jár a magazinunk mellé.

Hirdetés

Nem bántunk kesztyűs kézzel a rendszertakarító alkalmazásokkal egy nem is olyan régen megjelent írásunkban, hiszen tesztünk szerint azok csak kismértékben tudják befolyásolni a gépünk teljesítményét. A mostani cikkünk szereplőjét mégis nyugodt szívvel ajánljuk, mivel egyrészt nem szerepelt az említett vérengzésünkben, másrészt az Advanced SystemCare Pro 4 esetén nem csupán egy rendszertakarítóról beszélhetünk, hanem egy komplex csomagról, ami számos területen a segítségünkre lehet. A program ingyenes verzióval is rendelkezik, azonban a PRO változat számos extrát kínál a felhasználóknak, összesen több mint 20 plusz alkalmazással segíti rendszerünk egészségének és gyorsaságának a megtartását.

 

 



Alapfunkciók és optimalizálás

 

Magyar nyelvű Windows esetén az Advanced SystemCare PRO már a kezdetektől automatikusan magyarul fogad minket, de a honosított felület később is kiválasztható. A telepítés során a kártevővédelmet kínáló Malware Fighter, a rendszert csúcsra járató Game Booster és a merevlemez-karbantartó Smart Defrag opcionálisan választható – mivel ezeket a telepítő nem tartalmazza, kiválasztás esetén letöltés keretében telepíthetjük azokat. Az alkalmazást a mindenkori háttérképünkhöz igazíthatjuk kinézetben, ugyanis összesen 12 szemet gyönyörködtető, animált témát választhatunk, a legkomolyabb külsőtől egészen a csajos rózsaszínig.

 

 



A programokat és azok adatbázisait automatikusan frissítő szoftvercsomag kétféle módon képes elvégezni a rendszerünk vizsgálatát, mindkét esetben testre szabhatjuk a vizsgálatokat. A gyors kutatás az alapvető műveleteket végzi el, a hibákat keresi, felkutatja és eltávolítja a kártevőket, korrigálja a rendszerleíró adatbázist, eltünteti az érvénytelen parancsikonokat, biztonságunk érdekében törli a személyes adatainkat és az előzményeket, továbbá a szemétnek tekintett fájlokat is. A testreszabás egyébként nemcsak a műveletek kipipálásában merül ki, mindegyik vizsgálat további opciók szerint módosítható.

Az úgynevezett mély vizsgálat minden tekintetben sokkal alaposabb, ráadásul dupla annyi ellenőrzést és javítást végez el, mint a gyors társa. A szoftver itt már optimalizálja a rendszerünket, bekapcsolja a passzív védelmet, megvizsgálja és töredezettségmentesíti a merevlemezeinket, továbbá igyekszik a Windows sebezhetőségeit is befoltozni. Ha a rendszer optimalizálását is kérjük, érdemes figyelnünk, hogy az elemzés végén mit pipálunk be, ugyanis az alkalmazás a Windows szolgáltatásai közül előszeretettel akar kikapcsolni olyanokat is, amelyekre 4 GB RAM fölött semmi szükség. Ezenfelül meglehetősen hasznos teljesítménynövelő megoldásokat is bevet a program, aminek hála például gyorsabban zárhatók be az alkalmazások, és maga a rendszer is rövidebb idő alatt áll le. A passzív védelem főként az Internet Explorer böngészőt támogatja a kártevőkkel szemben, de a Firefox esetében is hasznos lehet.

 

 

 



A Turbo Gyorsítás a főmenü harmadik eleme, amely aktiváláskor (ez lehet manuális vagy automatikus a rendszer indulásakor) kikapcsolja a háttérfolyamatok és a rendszerszolgáltatások egy részét, ezáltal megnövelve a rendszer pillanatnyi teljesítményét. A letiltandó elemeket itt is mi magunk választhatjuk ki.

Kiegészítők sokasága

A főmenü negyedik nagy ikonja alatt az Eszköztár felirat áll, ahol számos további finomság rejtőzik. Hét kategóriába osztva itt találhatjuk meg a kiegészítő alkalmazások teljes seregét, azok minden tudásával, lehetőségünk van például a rendszerleíró adatbázis takarítására és töredezettségmentesítésére, személyes előzményeink törlésére, biztonságos törlésre, fájlok helyreállítására vagy éppen a telepített programok eltávolítására az IObit Uninstaller 2-vel. Csak az első szekcióban gyakorlatilag megkapjuk egy átlagos és kiváló rendszertakarító szoftver teljes tudását, és olyan programokat válthatunk ki vele, mint például a népszerű CCleaner vagy a Revo Uninstaller PRO. Az eszköztárban található többek között a Game Booster is, ami gépünk minden erőforrását a játékok irányába csoportosítja át. Az eszköztárban összesen több mint 20 segédalkalmazás tudására számíthatunk, amelyekkel a rendszer szinte minden oldalról karbantartható vagy módosítható.

 

 

 



Adatok:

- komplex rendszerkarbantartás
- takarítás, hibajavítás, optimalizálás
- kártevők elleni védelem
- lemeztöredezettség-mentesítés
- rendszerleíró adatbázis-tisztítás
- teljesítménynövelés
- internetes alkalmazások gyorsítása
- számos kiegészítő szoftver
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes a Xara Xtreme 5 mellett
- Web: iobit.com
- Kompatibilitás: Windows

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.