Hirdetés

MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer 5



|

E havi ajándékszoftverünk a MAGIX grafikai programcsomagjának, a Xtreme Photo & Graphic Designernek egy régebbi, ám teljes funkcionalitású, nem időkorlátos verziója.

Hirdetés

Októberi magazinunk mellé három teljes verziós szoftvert adunk ajándékba (a havi kóddal frissülő vírusvédelmek mellett): a MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer három az egyben grafikai csomagot, a videoeffektezésre alkalmas Ashampoo Video Styler 2013-at, illetve a fájlok biztonságos törlését biztosító East-Tec Eraser 2011-et. Most a MAGIX megoldását mutatnánk be részletesen, ami sokaknak ismerős lehet – ám nem jellemzően MAGIX hanem Xara kezdettel.

 



Ennek az az oka, hogy a Xarát 2007 januárjában felvásárolta a német MAGIX AG, ám az angol fejlesztők azóta is töretlen lendülettel és lelkesedéssel fejlesztik programjaikat, amelyek Xara és MAGIX „előtaggal” egyaránt megvásárolhatóak, és legfeljebb egyes kiegészítőkben térnek csak el egymástól. Ez alkalommal lemezmellékletünkre a „MAGIX-féle” változat került fel, ami egy 3+1 programból álló grafikai programcsomagot jelent.

 



A +1 ez esetben egy kis „Starter” alkalmazást, aminél tulajdonképpen nem azt kell megmondanunk, hogy melyik programot szeretnénk elindítani, hanem hogy mit szeretnénk éppen csinálni: fotókat rendezni, szerkeszteni, meghívót, névjegyet, esetleg szórólapot, honlapot tervezni, Flash- vagy GIF-animációkat készíteni stb., a Starter pedig elindítja a szükséges alkalmazást, sőt, esetleg meg is nyitja az elinduláshoz szükséges dialógusablakot vagy éppen galériát.

 



A fotók rendezésére, keresésére a Starter a MAGIX Photo Manager 10-et ajánlja. E program kiválóan használható az otthoni fotók „menedzselésére”, azaz a fényképezőgépekből történő közvetlen letöltésre, szkennelésre, az állományok különböző címkékkel történő ellátására, albumokba rendezésére, a duplikált vagy csak nagyon hasonló fotók kikeresésére, a képek nyomtatására és archiválására. Extraként ezen kívül megemlíthetjük az automatikus arcfelismerő funkciót (legfeljebb 10 személyig működik ebben a verzióban) és az akár roncsolásmentesen is működő „fotóoptimalizálót”.

 



Ha egy fotón nagyobb átalakítást szeretnénk elvégezni, akkor jön az Xtreme Photo Designer, ami sokkal több lehetőséget kínál a képek szerkesztésére, így többek között „egykattintásos” optimalizálókat, világosító-, sötétítő-, lágyító-, élesítő- és klónecsetet a helyi javításokra, ecseteket és rajzkrétákat a rajzoláshoz, számtalan képkorrekciós- és effektusszűrőt, valamint alapszintű képobjektum-kezelést. Ezen kívül a Xtreme Photo Designerrel készíthetünk panorámaképeket, sőt még a fotók kötegelt képfeldolgozásra is lehetőségünk van.

 



Ha pedig naptárat, meghívót, szórólapot stb. szeretnénk készíteni, akkor ott van az Xtreme Graphic Designer, a magazinunkban már többször bemutatott villámgyors, ugyanakkor nagyon sokoldalú vektorgrafikus illusztrációs program.

 



Adatok:

MAGIX Photo Manager 10

- fotók menedzselése, archiválása, nyomtatása
- képek importálása, szkennelése
- automatikus arcfelismerés (legfeljebb 10 személyig)
- duplikált és hasonló fotók keresése
- fotók optimalizálása, alapszintű korrigálása (roncsolásmentesen is)

MAGIX Xtreme Photo Designer 7

- alapszintű fotószerkesztő funkciók (forgatás, vágás, világosítás/sötétítés, lágyítás/élesítés)
- objektumok (rétegek) kezelése
- ecsetek és rajzkréták
- képkorrekciós- és effektusszűrők
- panorámaképek készítése
- képek kötegelt alakítása

MAGIX Xtreme Graphic Designer 5.1

- vektorgrafikus illusztrációs program
- webgrafikák, weboldalak készítése
- HTML-alapú, interaktív bemutatók készítése
- animált GIF-ek és Flash-animációk készítése
- interaktív rajzoló, kitöltő és effektuseszközök
- RAW-formátumú fotók importálása

- Forgalmazó: MAGIX AG.
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: magix.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.