Hirdetés

Októberi AMD fölény



|

Hirdetés

Megtörtént az elképzelhetetlen! — Idézik a Current Analysis piackutató igazgatóját a nemzetközi híroldalak. A bejelentés valóban szenzáció, de korántsem meglepő: az asztali PC-k és noteszgépek piacán október hónap alatt az AMD 49,8 százalékos részesedést harcolt ki, és ezzel maga mögé szorította örök riválisát az Intelt, amely csak 48,5 százalékot teljesített ugyanebben az időszakban. A számadatok az amerikai kiskereskedelmi boltokban eladott processzorok darabszámára vonatkozik, és géptípusokra lebontva is jelentős növekedést mutatnak az AMD esetében. Az asztali gépek eladását tekint például a szeptemberi 52 százelékról 67,7-re míg a noteszgépek esetén 26,2-ről 31,5 százalékra növelte eladásait a cég.

A bevételeket és az összes eladott számítógépet tekintve azonban továbbra is az Intel a piacvezető, köszönhetően jóval magasabb átlagos processzorárainak, illetve a más csatornákon keresztül történő értékesítéseknek és számos nagy gyártócéggel kötött exkluzív szerződésének. A számadatok, főleg a fentiek tükrében, nagyon érdekesen alakulnak, ugyanis az Intel 57,6 százalékos részesedésétől az AMD 40,1-gyel jócskán elmarad.

A világpiacot tekintve az AMD becsült részesedése 17 százalék, amit a cég hosszú távú terveiben szeretne 30 százalékra növelni. Az októberi eredmények meglehetősen biztató előrelépésnek számítanak ebben a tekintetben, és ha a lendület végig kitart az ünnepi szezon hátralevő egy-másfél hónapjában, az AMD-nek kétség kívül nagyob boldog karácsonya lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.