Hirdetés

Olcsóbbak lettek a Chromebookok



|

Az Acer és Samsung kínálatában érkező modelleknek a teljesítménye is javult.

Hirdetés

A Google Chrome operációs rendszere köré épülő notebookok, az úgynevezett Chromebookok jelentősebb árcsökkenés elé néznek, aminek köszönhetően vonzóbbá tehetik a Google elképzelését, mely szerint a felhasználók egy internetcentrikus noteszgépre vágynak. Az Acer és a Samsung által gyártott Chromebookok ára ezen a héten egységesen csökken, 350 dollárról 299 dollárra.

 

A Chrome OS iránti erőfeszítésekről a Google először 2009-ben beszélt. A notebookpiacon az operációs rendszernek a Microsoft és az Apple megoldásaival egyaránt harcba kell szállnia. A Chromebookokat azonban kifejezetten a gyors és egyszerű internetelérésre tervezték, ugyanis bejelentkezés után egyből a felhőben találjuk magunkat, illetve a tárolt adatainkat.

 

A széleskörben először júniusban elérhetővé vált Chromebookoknak nem csak az ára csökkent, de a teljesítménye is javult, ugyanis a Google a partnerekkel együtt finomított a felhasználói élményen. Az árcsökkentések ugyanakkor okot adnak arra a feltételezésre, amely szerint a hagyományos notebookok iránti furcsa verseny egyelőre kedvezőtlenül alakul, ahogyan az eladások is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.