Hirdetés

Olympus-Kodak szövetség



|

Hirdetés

A megállapodás célja a csúcskategóriás digitális kamerák iránti globális kereslet jobb kihasználása az által, hogy egyesítik technológiájukat és értékesítési hálózataikat - írja a megállapodásról hírt adó japán gazdasági napilap, a Nihon Keizai Shimbun. Az Olympus olyan kamerákat fejleszt ki, amelyek a Kodak legújabb képérzékelőjét tartalmazzák, s az első modell valószínűleg már októberben az üzletekbe kerül.

A Kodak viszont hozzájut a japán cég technológiai szakértelméhez, miközben a kamerát jövőre a saját márkaneve alatt is forgalmazhatja. A készülő tükörreflexes gép képérzékelőjének felbontása kb. 4 millió pixel lesz, miközben 40 százalékkal kisebb a mérete, mint a jelenleg használatos érzékelőké - ezáltal kisebb és könnyebb kamerák és optikák készíthetők. A lap úgy tudja, hogy az új kamera ára 10 ezer jen körül lesz, ami sokkal olcsóbb, mint a jelenlegi tükörreflexes digitális kameráké.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.