Hirdetés

Önpusztító DVD



|

Hirdetés

A lemez színe változik meg, amitől a lézer nem tudja olvasni. Amikor kiveszi a felhasználó a csomagolásból, a DVD színe vörös, de szép fokozatosan a levegővel való érintkezés hatására elkezd feketedni, és mikor 48 óra elteltével matt feketévé válik, az olvasó fej is megvakul. A technológiát kifejlesztő Flexplay Technologies a General Electic által kifejlesztett anyagot használta fel „önpusztító” lemezéhez. A technológia feltörésével felesleges a programozóknak bajlódniuk, ugyanis a mechanizmus, amely két nap után beteszi a kaput a további lejátszás előtt, teljes egészében vegyi folyamaton alapul, és semmi köze a számítástechnikához. (Azt viszont Alan Blaustein vezérigazgató elismerte, hogy a két nap során készíthető másolat a lemezről, hiszen addig a lemez normál DVD-ként funkcionál.) A Buena Vista egyelőre árat nem közölt, csupán annyit, hogy az új ún. EZ-D lemezek augusztusban jelennek meg bizonyos piacokon

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.