Hirdetés

Önvezető autók tesztelésébe kezd a Volvo



|

Száz robotpilótás autóval indulhat 2017-ben a széleskörű svédországi tesztelés.

Hirdetés

A héten komoly előrelépést ért el az önvezető autók nem túlságosan távoli potenciális forgalomba hozatala terén a Volvo, ugyanis a svéd közlekedésfelügyelettel kötött friss megállapodása alapján az elkövetkező évtizedben Göteborgban éles körülmények közt tesztelheti majd az önvezető autói jelenleg még fejlesztés alatt álló vezérlését.

Hirdetés

A „Drive Me” névre keresztelt projekt hivatalosan jövőre fog elindulni, azonban a közutakon várhatóan csak 2017-től kezdve lehet majd találkozni tesztköröket futó, teljesen mértékben önvezető autókkal. Természetesen az elkövetkező években a Volvo aktívan próbálgatja majd a friss fejlesztéseit az utakon, ám ezt rendkívül szigorú felügyelet mellett fogja tenni.

Az autógyártó és svéd hatóság formális együttműködése a téma iránt érdeklődőket valószínűleg nem érte nagy meglepetésként, utóbbi fél ugyanis mindig is nyitott volt bármely ötletre, amellyel csökkenthető a környezetszennyezés, továbbá biztonságosabbá tehető a közlekedés.

(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.