Hirdetés

Operation Payback: a Twitter mérnökét is vádolják



|

Az FBI 13 embert gyanúsít azzal, hogy részt vett az Anonymous 2010-es túlterheléses támadásaiban. Közük nagy cégek közismert szakembereit.

Hirdetés

A The Verge kedden számolt be róla, hogy az FBI 13 embert gyanúsított meg azzal, hogy részt vett az Anonymous 2010-es túlterheléses támadássorozata, az Operation Payback lebonyolításában. Köztük olyanokat is, akik távolról sem felelnek meg az átlagos újságolvasók fejében élő hacker-archetípusnak.

Ott van például a 28 éves Phillip Simpson, aki egy tanulmányi vizsgákra való felkészítéssel foglalkozó szolgáltató IT-szakembere. Vagy a 22 éves Anthony Tardos, a Connecticuti Egyetem hallgatója, aki LinkedIn-profilja tanúsága szerint korábban biztonsági tanácsadóként dolgozott a jó nevű oktatási intézetnél. Nem is beszélve a 65 éves Geoffrey Commanderről. Vagy a 27 éves Ryan Gubele-ről, aki korábban az Amazon szerződéses munkatársa volt, júniustól pedig a Twitter informatikusgárdáját erősíti.

Hirdetés

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma, a DoJ a múlt héten hozta nyilvánosságra azt a 28 oldalas vádiratot, amelyben azt állítják, hogy Gubele 12 vádlott társával együtt részt vett az Anonymous három évvel ezelőtti nagyszabású kiberoffenzívájában, amelyben többek között a Bank of America, a Mastercard valamint több nemzetközi kalózkodás ellenes érdekvédelmi szövetség weboldalát támadták.

A cégek egy részét azért pécézte ki magénak a hackercsoport, mert visszatartották a WikiLeaks-nek szánt támogatásokat, miután a kiszivárogtató oldal hatalmas nemzetközi botrányt kavarva nyilvánosságra hozott egy nagy adag diplomáciai táviratot. Másokat pedig azért, mert támogatták az online kalózkodás elleni harcot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.