Hirdetés

Órákat nyerhetünk az USB 3.0-val (infografika)



|

A legszélesebb körben elterjedt és használt csatlakozási technológia szintet lépet, időben is mérhetőt.

Hirdetés

Rohanó világunkban egyre nagyobb igényünk van a nagyméretű adatok gyors mozgatására, azonban az USB 2.0-ás szabványa már meglehetősen lassúnak számít. A 3.0-ás SuperSpeed névre keresztelt technológia - mely lényegében a régi szabvány tízszeresre gyorsított megújítása - megjelenésével azonban leáldozhat a fájdalmasan lassú adatátvitel korszaka.

A Kingston Technology nemrég elkészített tanulmánya ugyanis kimutatta, hogy életünkből akár 1,5 órányi időt is lehetőségünk van hasznosabban eltölteni, mint hogy a PC-nk előtt görnyedve várunk egy HD videó külső eszközről történő áthelyezésére. Ehhez mindössze át kell térnünk új 3.0-ás USB-re, mely a régi technológiát ilyen  óriási mértékben képes felpörgetni. Használatával a kisebb dokumentumok másolásakor is értékes másodperceket nyerhetünk, de egy-egy nagyobb fájl felmásolása során sem kell tövig rágnunk a körmünket türelmetlenségünkben.

 



Az In-Stat felmérése szerint 2015-re több mint 2 milliárd, az USB 3.0 kompatibilis eszköz lesz forgalomban, míg a szabványt eredendően támogató számítógépek elterjedtsége pedig 100%-ra emelkedik majd, azaz a következő pár évben gyorsan és tömegesen fog terjedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.