Hirdetés

Óriási siker volt az Unoka-Nagyszülő verseny



|

Hirdetés

inforum.org.hu/" target="_blank">Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium rendezett november 13-án, vasárnap. Az idei versenyen induló 120 páros (nagyszülő és unoka) közül a legidősebb 84 éves, a legfiatalabb 4 és fél éves volt. A legtávolabbról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 2968 lakosú Levelekről érkezett egy nagypapa. A nagyszülők között csekély női fölény mutatkozott (58,97% illetve 41,03%). Míg a korábbi versenyeken jelentékeny budapesti túlsúly volt érezhető, egy év alatt e trend megfordult és kiegyensúlyozódni látszik a főváros és vidék aktív időseinek aránya (50% illetve 42%). Pozitív fordulat, hogy idén az indulók nagy része az Interneten értesült először a verseny híréről.

A 2005. évi verseny feladatsora 70 feladatot tartalmazott, amelyet a versenyzőknek 90 perc alatt kellett megoldaniuk. A feladatsor több műveltségi témakörre volt bontható, az informatikai műveltséget mérő feladatok voltak a legmeghatározóbbak, de matematikai, irodalmi, helytörténeti, képzőművészeti műveltség mérésére alkalmasak is szerepeltek a kérdések között. A feladatsor összeállítói elsődleges szempontként vették figyelembe, hogy mindkét korosztály találjon a versenyfeladatok között az életkorának és az érdeklődési területének megfelelő példákat, amelyek megoldásával sikerélményt szerezhet. Az első helyezett nagyszülő–unoka páros Alak Mária és Vass Bálint lett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.