Hirdetés

Őrizetben a trójai készítéssel vádolt férfi



|

Hirdetés

Állítólag ő a szerzője annak a Peep.exe programnak, mellyel a kínai hackerek támadták a tajvani számítógépeket.

A kínai nyelvű Peep.exe vagy PeepBrowser.exe programot a vád szerint Wang az interneten terítette a Kína hackerei körében, akik a trójai programot játéknak álcázva tajvani gépek ezrei ellen intéztek támadást.

A trójai programnak legalább két fő verziója ismeretes. Az első a billentyűhasználattal kapcsolatos adatokat (jelszavakat, bankszámla számokat) gyűjtött, melyeket aztán a hackernek továbbított. A második verzió ennél is veszélyesebb volt, mert lehetővé tette, hogy a támadó a távolból átvegye az ellenőrzést a gép felett, amelyben alkalmazásokat tudott futtatni, fájlokat tudott letölteni és a rendszerfájlokat is meg tudta változtatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.