Hirdetés

Örömhír a torrentezőknek



|

Nem állt meg a bíróság előtt az Odex vádja.

Hirdetés

Ezek után az Odex fenyegető levelekkel kezdte bombázni a felhasználókat, melyben kijelentik, hogy tudnak arról, hogy az illető anime-filmeket töltött le, így ha nem akar bíróság elé kerülni, fizessen egy 3000 dollár körüli összeget.

 

Most viszont újabb fordulatot vett az ügy: az Odex elvesztett egy pert, mellyel egy újabb Internet-szolgáltatót akart rákényszeríteni felhasználói adatainak kiadására. A Singnet és StarHub Internet-szolgáltatók után a PacNet (Pacific Internet) lett az Odex céltáblája, ám az internet-szolgáltató cég közölte: tiszteli a szerzői jogokat, de ugyanakkor felhasználóik személyes adatainak védelmében is hisznek.

 

Az Odex erre bírósághoz fordult, ám az ottani döntés értelmében a cégnek nincs joga eljárást indítani azok elen, akiket szerzői jogok megsértésével vádol. A cég ugyanis csak terjesztő, így nem is birtokolja a szerzői jogokat, jogilag semmi köze az anyagokhoz. Ami a torrentezők fenyegetését illeti, a bíró szerint az Odexnek nincs joga feljelenteni őket.

 

A ChannelNewsAsia értesülése szerint a bíró erős szavakkal mondott véleményt a felhasználók adatainak begyűjtéséről, illetve az ehhez használt módszerekről is. Az Odex tehát most megtapasztalja, milyen fizetési felszólítást kapni - 7000 dollárnyi perköltséget kell fizetniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.