Hirdetés

Oroszország India babérjaira tör



|

Hirdetés

Az orosz óradíjak 25 dollár körül vannak, míg Indiában ez már 40 dollár. Az elemzők azonban hangsúlyozzák, a forráskihelyezési piac még messze nem telített, ugyanakkor az oroszoknak le kell győzniük a nyugati megrendelők előítéleteit, melyek némelyike sajnos tényeken alapul. Oroszország számos előnnyel rendelkezik, így jól képzett munkaerővel, s megvan a szükséges informatikai infrastruktúra is az olyan nagyvárosokban, mint Moszkva vagy Szentpétervár. India vezető szerepét máris veszélyezteti Kína és Vietnam - a McKinsey & Co. előrejelzése szerint Kína két éven belül ugyanazt a színvonalat tudja kínálni, mint India, csak 15-20 százalékkal olcsóbban. Az Arthur Andersen szerint pedig a vietnami fejlesztők pedig már 1 dolláros órabérért is elvállalnak munkát. Indiával szemben az oroszok valóban hátrányban vannak az angol nyelv ismeretében, viszont megalapozatlanok azok a hidegháborús időkből származó előítéletek, hogy az oroszok képtelenek elvégezni egy munkát határidőre, vagy hogy trehányak.

Az oroszországi offshore fejlesztő munka közel háromnegyedét informatikai cégek végzik, sorra nyílnak az országban a fejlesztő központok, amelyek csúcskategóriás munkákat végeznek. Ezt a piacot jelenleg India uralja, amely 10 milliárd dolláros forgalmával a piac 85 százalékát ellenőrzi. De az indiai cégek már elérték képességeik határát, egyre többször adnak ki részfeladatokat alvállalkozóknak, elsősorban Kínába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.