Hirdetés

Oscar-jelölt filmek az interneten



|

Persze legalitásról szó sincs, csak a filmes kalózok újabb húzásáról.

Hirdetés

Hivatalosan csak a legfanatikusabb amerikaiak láthatták a díjátadásig a szóban forgó filmeket, viszont a filmkalózkodás előretörésével egyre több olyan helyen érhetőek el, ahová egyébként ezek jóval később jutnak el.

A nyerteseket az Academy of Motion Picture Arts and Sciences tagjai választják ki - közülük viszont csak azok szavazhatnak, akik látták az adott filmet. Így könnyen megérthető, hogy a stúdióknak az az érdekük, hogy minél több tagnak eljuttassák filmjüket, úgy nevezett "screener" változatokon.

Ezek a változatok aztán soha nem látott sebességgel látnak napvilágot a filmek fekete piacán, és az interneten. Például a Lion Gate Films mintegy 100 000 DVD-t küldött ki ilyen célból, amely aztán el is nyerte a legjobb film díját a tavalyi évben.

A filmkiadók egyébként nagyon vigyáznak filmjeikre, de ha az
Oscarról van szó, semmitől nem riadnak vissza, csak hogy minden fontos emberhez eljuttassák terméküket - akár a biztonság árán is. Az ezévi jelöltek kalózváltozatai már 2006-ban kikerültek a netre, és olyan potenciális nézőkhöz is eljutottak, akiknek egyébként csak jóval később lett volna lehetőségük megtekinteni a filmet legálisan.

És akinek mindez nem elég: az illegális ügyletei miatt már többször bezárt, majd újraindított a Piratebay.org a minap indította oscartorrents.com oldalát. Itt szinte minden jelölt film letölthető torrent klienssel, és a felhasználók szavazhatnak is saját kedvenceikre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.