Hirdetés

Ősszel jön az új StarOffice és OpenOffice



|

Hirdetés

A vállalathoz közeli hírforrások szerint a Sun eredetileg júniusra tervezte a fejlesztés lezárását, azonban változtatni kellett az ütemterven és egy újabb belső használatú bétaváltozatot kellett kiadni, ami arra utal, hogy a programban maradtak hibák. A cég képviselője azonban tagadta, hogy a StarOffice 8 premierjét a hibajavítás elhúzódása miatt kellett volna késleltetni, szerinte csupán marketing-szempontok miatt történt a változás.

A StarOffice alapjául szolgáló nyílt forrású OpenOffice legújabb változatának megjelentetését ugyanakkor a hibajavítások miatt halasztották el. Az OpenOffice.org marketingese, Josh McCreesh szerint az OpenOffice 2.0 bétája még tartalmaz hibákat, amelyeket a fejlesztőknek ki kell javítani. Az OpenOffice 2.0 késésének másik oka, hogy a készítők mindenképp el szeretnék érni, hogy a szoftver teljesen kompatibilis legyen az OpenDocument formátummal, amelynek végleges szabványát májusban fogadták el.


Az OpenOffice 2.0 bétaváltozatát több mint egymillióan töltötték le, McCreed szerint a tesztelők rengeteg hibajelentést küldtek vissza és a fejlesztőknek időbe telik, mire mindegyiknek a végére járnak. A szoftver második bétaváltozata augusztus végén lesz hozzáférhető, a végleges változat pedig nem sokkal a StarOffice 8 megjelenése után kerülhet piacra.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.