Hirdetés

Összeomolhat az internet 2010-re



|

Hirdetés

Az "Okos internet" címet viselő tanulmány 50 ezer szóban foglalja össze, mi várható öt év múlva a világhálón. Trevor Barr professzor négy alapvető befolyásoló tényezőt emelt ki. Ezek az alkalmazkodó felhasználói környezet, a már említett okos internet, a gazdag média, valamint a káosz törvénye. Elmondta továbbá, hogy csapatával 35 IT-szakembert kérdeztek meg, hogy ők hogyan látják az internet jövőjét, valamint 28 másodlagos forrást is felhasználtak.


Az alkalmazkodó felhasználói környezetről elmondta, az utóbbi évtizedben nem érkezett semmi olyan alkalmazás, amely igazán alapjaiban rengette volna meg a világot. Meglepetések ugyan voltak, ilyennek tartják a Google-t, az azonnali üzenetküldést és magát az e-mailt is. Ez azonban véleményük szerint csupán technológiai váltásra ösztönözte a felhasználókat. A jövő viszont a felhasználócentrikus dizájnra épülő alkalmazásokban rejlik. Ami a káosz törvényét illeti, a tanulmány szerint az internet hamarosan elveszti funkcióit amiatt, hogy túl sok alkalmazás, túl sok probléma merül fel használatával és még mindig nagyon kevesen bíznak az online tranzakciók biztonságában.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.