Hirdetés

Öt weboldal körül forog a világ



|

A kattintások döntő többsége öt nagy oldal körül forog: az első a Facebook.

Hirdetés

Weboldalak millió várnak minket az interneten, mindenféle témában. Ennek ellenére a világháló sokkal inkább néhány hely körül forog, mint azt gondolnánk. Az Experian Hitwise elemzései szerint a keresési eredményekből származó kattintások 20 százaléka mindössze öt oldal körül csoportosul.

Mivel ezt a nagy arányt nagyon kis számú oldalnak sikerült összeszednie, ezért hármat szinte biztosan bárki ki tud találni az ötből. Nem meglepő módon az első helyet a Facebook vitte el, a kattintások 8,48 százalékával. A YouTube a klikkelések 5,5 százalékárt volt felelős, a Yahoo 2,63 százalékért, míg a Wikipedia 2,01, az amazon 1,40 százalékot hasított a tortából.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a számok ugyanakkor csak amerikai felhasználókat vizsgáltak, és csak a tavalyi utolsó negyedévet vették figyelembe. Globális szinten ennek ellenére hasonló kép alakulna ki, talán a Yahoo kivételével. Meglepő lehet, hogy a Google nincs az első ötben, azonban valójában ezek fölött áll: magához a kereséshez használjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.