Hirdetés

Ötéves szuperhős mentette meg San Franciscót



|

Az akkut leukémiában szenvedő Miles Scott a városháza és Make-A-Wish alapítvány segítségével változhatott „BatKiddé”.

Hirdetés

Magányos szuperhős mentette meg San Franciscót a gonosztevők ármánykodásaitól: „BatKid” felbukkanása hatalmas érdeklődést generált a sajtóban és az interneten.

BatKid történetesen egy ötéves kisfiú, Miles Scott, aki másfél éves kora óta akkut leukémiában szenved. Miután szülei megírták a Make-A-Wish alapítványnak, hogy fiuk legnagyobb álma az, hogy ha csak egyetlen napra is, de Batmanné válhasson, San Francisco lakói a helyi városvezetéssel közösen Gotham Cityt varázsoltak a városból. 

 

A San Francisco Chronicle péntek reggel egy speciális különkiadással tisztelgett BatKid hőstettei előtt. Az LA Times tudósítása szerint Miles saját Batmobilt kapott; Greg Shur rendőrfőnök pedig személyesen kérte a segítségét: Batmannel közösen kézre is kerítette Rébuszt és Pingvint, és megmentette LouSealt, San Francisco Giants kabalafiguráját. Végül a városháza előtt rendezett ünnepség keretében fogadta a jól megérdemelt gratulációkat, és átvette a város kulcsát a polgármestertől.

Hirdetés

A Make-A-Wish és a város hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy valóra válthassák Miles régóta dédelgetett álmát: a Miami Herald riportja szerint a nem mindennapi meglepetés előkészítésében közel hétezren vettek részt. A kisfiú ennek ellenére mit sem sejtett az egészből; csak akkor tudta meg, hogy a városnak szüksége van BatKid – vagyis az ő – segítségére, amikor egy kölcsönzőben magára öltötte a sötét lovag jelmezét.

Miles történetére Barack Obama elnök is felhívta a figyelmet a Twitteren:

És a Vine-on:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.