Hirdetés

Otthagyja a Guardiant az NSA-titkokat kiteregető újságíró



|

Sajtóhírek szerint Glenn Greenwald egy, az eBay alapítója által finanszírozott új híroldalnál folytatja.

Hirdetés

Glenn Greenwald, a The Guardian újságírója a BuzzFeed-nek nyilatkozva bejelentette: kilép a laptól, és egy újonnan induló internetes híroldalnál folytatja a karrierjét. Greenwalddal igazi sztárszerzőt veszít a brit újság, közvetlen munkatársán, a filmes Laura Poitrason kívül ő az egyetlen, aki valamennyi Edward Snowden birtokában lévő NSA-dokumentumhoz hozzáférhet.

Greenwald a blogján olvasható közleményben azt írta, nehéz szívvel búcsúzik a Guardiantől, de olyan lehetőséget ajánlottak fel neki, amelyet „egyetlen újságíró sem tudna visszautasítani”. Mint írta, az új weboldalról szóló információk idejekorán kiszivárogtak; egyelőre nem szolgálhat bővebb részletekkel. A Guardian nyilvánvalóan nem örül egyik legismertebb embere elvesztésének. „Természetes, hogy csalódottak vagyunk, amiért Glenn úgy döntött, továbblép” – közölték.

Hirdetés

A májusban kirobbant NSA-botránynak köszönhetően Greenwaldot szinte bármelyik neves lap szívesen látná a munkatársai között. Snowden megbízik benne – és ez rendkívül értékessé teszi a munkáját. Mint mondta, egy olyan „nagyon jól finanszírozott és nagyon jelentős” médiacégnél kapott munkát, amely hamarosan megkezdi a működését; feladata az újságírók toborzása és a szerkesztőség felépítése lesz.

A Washington Post értesülései szerint a titokzatos vállalkozás mögött Pierre Omidyar, az eBay alapítója áll. A lap úgy tudja, hogy Greenwalddal együtt Poitras is csatlakozik majd a stábhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.