Hirdetés

Otthoni lézernyomtatók tesztje



|

Hirdetés

Ára, üzemeltetésének költségei és mérete miatt otthoni megoldásként még szóba sem jöhetett. Ma viszont, tizenöt évvel később épp ott tartunk, hogy egyes cégek kimondottan otthoni vagy kisirodákba szánt apró és olcsó lézernyomtatókat kínálnak. Tesztünkben ezekkel ismerkedtünk meg.

Az otthonra szánt nyomtatók kategóriájában ma még egyértelműen a tintasugaras elven működő készülékek dominálnak a piacon. Már a legolcsóbb modellek is nagyon szép nyomtatási képet produkálnak, ám az egy oldalra jutó költségük relatíve magas. Az árverseny miatt a cégek annyiért -– vagy még olcsóbban -– adják a nyomtatókat, mint amennyibe aztán egy festékpatron kerül. Mindazoknak, akik heti 5--10 oldalnál többet szeretnének nyomtatni, esetleg nem igénylik a színes nyomtatás képességét sem, a tintasugaras berendezések nem feltétlenül jelentenek kifizetődő megoldást. Nekik inkább érdemes elgondolkodni egy belépőszintű lézernyomtató megvásárlásán. Cikkünkben arra igyekeztünk választ találni, hogy melyik cég mennyire veszi komolyan ezt a kategóriát, milyen gyorsan, milyen minőségben nyomtatnak ezek a készülékek, és mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlni, ha végül valamelyik megvásárlása mellett döntünk. Érdekes volt megfigyelni, hogy egyes cégek, például a HP, egyértelműen otthonra szánt nyomtatót gyártanak, míg mások irodába szánt modelleket készítenek, mondjuk a Canon is, amely egyszerűen a legkisebb teljesítményűt nevezte a tesztre. A teljes cikk a 2003. októberi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.