Hirdetés

Panda Internet Security 2008



|

Itt a teljes körű biztonsági szoftver legújabb verziója néhány apró és egy jelentős újítással.

Hirdetés

Hasonlóan a korábbi évekhez, a Panda új kínálata is háromféle változatot tartalmaz. Az Antivirus értelemszerűen vírusirtót, kémprogram-eltávolítót és rootkitfelderítőt foglal magában. Mindezeket az Antivirus+Firewall tűzfallal fejeli meg, a most megvizsgálandó Internet Security pedig a teljes biztonsági csomag, amely az internet felől fenyegető összes veszélytől megvédi számítógépünket, ráadásul pár extra funkcióval is gazdagodott tavaly óta.
A telepítéssel akár kezdő felhasználóként is elboldogulunk, nem kell zavarba ejtő kérdésekre válaszolni. Már ilyenkor megadhatjuk, hogy nekünk mely védelmi modulokra lesz szükségünk, a számunkra nem szükséges összetevőket pedig egyszerűen kikapcsolhatjuk. Ezenkívül a program még rákérdez, hogy a Panda vagy a Windows tűzfalát szeretnénk-e használni. Telepítés után már csak egy újraindítás van hátra, mielőtt birtokba vehetjük a programot.
A szoftver felhasználói felülete teljesen úgy épül fel, mint a korábbi változaté. Ha nem vizsgáljuk át figyelmesen, és nem vesszük észre a 2008-as évszámot, akkor rá sem jövünk, hogy új verzióról van szó - ez nyilván segíti azokat a felhasználókat, akik az előző változatot is használták. A program egyetlen főablakából a teljes védelem állapota leolvasható; az információk négy kategóriába vannak sorolva, a dobozok alatti kis nyíllal további adatok olvashatók az adott részről.

 

 

pis_1.jpg

 

 

 

Védelem minden irányban


Mint minden hasonló alkalmazásban, a 2008-as Pandában is a kártékony kódok elleni védelem áll a központban. Ez magában foglalja az ismert vírusok, kémprogramok, reklámprogramok és immár a rootkitek elleni védelmet is, de természetesen a még ismeretlen kártevők ellen is hatásos: egyrészt heurisztikus kereséssel, másrészt az úgynevezett TruPrevent technológia, azaz a programok viselkedésének elemzése alapján képes felismerni a károkozókat.
A tűzfalvédelmet - csakúgy, mint az egész programot - használhatjuk egyszerűen, csupán engedélyezve azon alkalmazásokat, amelyek hozzáférhetnek az internethez, de haladó felhasználók részletesen is konfigurálhatják, kapukat és protokollokat adhatnak meg minden egyes szoftverhez, akár külön-külön is. A Panda a személyes adatok védelméről ugyancsak gondoskodik: ez úgy működik, hogy megadjuk számára a védeni kívánt információkat, és a program a hálózati forgalmat figyelve akadályozza meg, hogy azok illetéktelenek kezébe kerüljenek. Természetesen egyéb káros, más kategóriába nem sorolható fenyegetések ellen is véd; ilyen a - manapság már nem annyira elterjedt - emelt díjas számok tárcsázása, Wi-Fi hálózatunk védelme és természetesen az egyre népszerűbb adathalászat.
Védelmet nyújt a Panda a nemkívánatos webes tartalmak ellen is. Felhasználókat hozhatunk létre, akik csak az általunk megadott témájú weboldalakat látogathatják. Emellett a program a kéretlen levelek szűrésére is használható, igaz, itt nincs annyi beállítási lehetőségünk, mint a többi védelmi modul esetében.

 

Hasznos újítások

 

Elérkeztünk a 2008-as verzió újdonságaihoz: ezek közül a kevésbé érdekes a számítógép optimalizálásának, valamint a biztonsági mentések készítésének lehetősége. Az első gyakorlatilag az átmeneti állományok törlését és a töredezettségmentesítést jelenti - nem is érdemes rá több szót vesztegetni. A biztonsági mentéssel pedig (akár) időzített adatmentéseket végezhetünk, CD-re vagy DVD-re is. Mi több, a program mellé 12 hónapig használhatjuk a Docoom cég online tárhelyét mentéseink tárolására, maximum 1 gigabájt terjedelemben.
Az új változat meghatározó újítása a Megadetection technológia, amelynek segítségével több mint 1,8 millió fajta kártékony fenyegetéstől védhetjük meg a gépünket - ez jóval nagyobb szám, mint amennyit a „hagyományos" antivírusprogramok képesek felderíteni lokális adatbázisuk alapján. A hangzatos elnevezés valójában egy négy pontból álló biztonsági rendszert takar, amelynek legfontosabb tagja a Panda TotalScan Pro szolgáltatása. Ez nem más, mint egy kiszolgálóalapú kereső, amely a Panda Software szerverfarmjához kapcsolódva azonosítja a fenyegetéseket.
Szinte mindenre gondoltak a Panda mérnökei: ha nagy a baj, gépünket akár a Panda telepítőlemezéről is bebootolhatjuk, erről indítva a vírusirtást.

 

 

pis_3.jpg

 


Bár a Panda Internet Security 2008-as verziója a megtévesztésig hasonlít elődjére, valódi újdonsággal lep meg: ötvözi a helyi és az online víruskeresést, ezzel korábban soha nem látott alaposságú kártevő-felismerést nyújt. Emellett természetesen továbbra is tökéletesen megóv bennünket minden más, az internet irányából fenyegető veszélytől - kezdő és haladó felhasználóknak egyaránt ajánljuk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.