Hirdetés

Pánikban az angol hívásközpontok dolgozói



|

Hirdetés

Az, hogy egyre több brit cég cseréli le hívásközponti stábját tanult, választékos angol nyelvet beszélő - és jóval gyengébben fizetett - indiai dolgozókra, a múlt héten került reflektorfénybe, amikor a szakszervezetek riadót fújtak munkahelyek külföldre menekítése miatt. A Távközlési Dolgozók Szakszervezete (CWU) tüntetést szervezett a British Telecom székháza előtt, ahol épp a cég részvényeseinek közgyűlése folyt. A BT maga is két hívásközpontot nyitott május folyamán India hi-tech fővárosában, Bangalore-ban. A központokban jelenleg 750 ember dolgozik, de decemberre már 2200-ra emelik a létszámot - ők fogadják a brit telefon előfizetők panaszait, ők látják el a tudakozó szolgáltatást, és ők emlékeztetik udvariasan az előfizetőt, ha elfelejtette volna befizetni az esedékes telefonszámlát. Bár az arány egyelőre elenyésző a BT angliai hívásközpontjaiban foglalkoztatott 17 ezer alkalmazotthoz viszonyítva, a CWU magát a trendet tartja veszélyesnek: úgy vélik, hogy a hasonló lépések miatt 200 ezer brit munkahely kerülhet veszélybe.




Egyre több angol cég költözteti Indiába telefonos ügyfélszolgálatát - az Aviva és a Prudential biztosító is elbocsátotta angliai alkalmazottait és az egykori koronagyarmat lakóiból toborzott új stábot. De csatlakozott a trendhez a Tesco, a szigetország legnagyobb áruházlánca is, amely múlt csütörtökön nyitott hívásközpontot Bangalore-ban, egyelőre 350 alkalmazottal, akik év végére már ezren lesznek. A CWU szóvivője szerint nemcsak a telefonos munkahelyek vannak veszélyben, hanem az informatikus állások is, vagyis „minden olyan munkahely, amely számítógéppel vagy telefonnal kapcsolatos”.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.