Hirdetés

Partnerség a biztonságos mobil kapcsolatért



|

Hirdetés


A francia távközlési berendezés gyártó Alcatel, az intelligens kártya gyártó Gemplus és a norvég szoftvergyártó Birdstep Technology kedden megegyezett abban, hogy közösen fejlesztenek ki egy rendszert, amely lehetővé teszi a hordozható eszközök felhasználóinak, hogy könnyen és biztonságosan barangolhassanak WLAN hálózatok és a legkülönfélébb mobilhálózatok között, így azokon, amelyek a GSM, a GPRS és a WCDMA technológián alapulnak. Az aAlcatel a rendszerhez rádiótechnológiáját adja, míg a Gemplus biztosítja az intelligens kártya alapú azonosító rendszert, a Birdstep pedig mobil IP kliens szoftverét.




A három cég a következő hónapokban tervezi az új rendszer értékesítését a mobilszolgáltató és a vezetéknélküli szolgáltató cégek felé, akik a GSM és a CDMA piacon értékesítik a szolgáltatást ügyfeleiknek. A rendszerhez a felhasználónak noteszgépére vagy PDA-jára kell telepítenie a kliens szoftvert. A notesz felhasználóknak gépükbe SIM funkcionalitással integrált PC kártyát kell helyezniük. A PDA felhasználók számára a három cég a SIM funkcionalitást egy USB kulcs formájában tervezi kínálni, amely az eszközhöz csatlakoztatható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.