Hirdetés

Passzív átvitel



|

Hirdetés

Az FTP-programok kétféle módban tudnak kapcsolódni a hagyományos kiszolgálókra: aktív (PORT) és passzív (PASV). Míg aktív módban közvetlenül kommunikál a kiszolgáló a böngészővel egy kétirányú kapcsolatban, addig passzív módban egy szálon keresztül zajlik a kommunikáció, és egy másik kapcsolaton az adatátvitel. Ez utóbbi esetben nincs bejövő kapcsolat. A tűzfalak (szinte mindig) átengedik a passzív módú klienst, míg az aktív módban lévő nem kap bejövő információt. Ez egy olyan védelem, amely meggátolja, hogy közvetlen támadásnak legyen kitéve a gép. Az Internet Explorer mindkét módban el tudja érni az FTP-kiszolgálókat, de biztonságunkra való tekintettel érdemes a passzív módot beállítani. A böngésző ablakában nyissuk meg az Eszközök menü Internetbeállítások pontját. A Speciális fülön a Böngészés csoportban keressük meg a Passzív FTP használata kapcsolót, és jelöljük be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.