Hirdetés

Pattanásig feszült idegek a Foxconnál



|

Nemrég közel ezer munkás lázadt fel a chengdui gyárban.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt szó szerint lázadás tört ki a Foxconn chengdui gyárában, a beszámolók szerint ugyanis a biztonsági őrök egy lopáson ért személyt szerettek volna feltartóztatni, ám a gyár munkásai meglepő módon a tolvaj mellé álltak, rövid időn belül körülbelül 1000 alkalmazott dobálta különféle tárgyakkal a biztonsági őröket.


Természetesen a kutyafuttában a helyszínre siető rendőrök részben több tucat őrjöngő letartóztatásával gyorsan lehűtötték a kedélyeket, ám az eset remekül példázza a Foxconn éhbérért folyamatosan túlóráztatott alkalmazottainak elkeseredettségét: ugyan öngyilkosságokról mostanában nem kaptunk híreket, plusz jelentős mértékben emelkedtek a bérek is, ám ettől függetlenül továbbra is elég egy szikra a pokol elszabadulásához.


A kérdéses gyár egyébiránt ismerős lehet Olvasóinknak, hiszen tavaly május végén az alapvető óvintézkedések figyelmen kívül hagyása miatt berobbant a létesítmény egyik polírozóterme, a baleset során hárman életüket vesztették, tizenöten pedig megsérültek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.