Hirdetés

PCI Expressre vált az ATi



|

Hirdetés


Az RV370 kódnevű lapkával szerelt X300 a Radeon 9200-at hivatott felváltani - 4 pixel és 2 vertex futószalaggal ellátva, 325 MHz-en működő grafikus maggal, és 400 MHz-es memória frekvenciával kerül majd a piacra. A már 110 nanométeres technológiával készült kártyának lesz egy SE változata is, amely 64 bites memóriabusszal rendelkezik majd, és félmagas, szerverekbe való kiadásban is hozzá lehet majd jutni.




Az X600XT és Pro verziók a 9600-as sorozat helyébe lépnek majd, 500 és 400 MHz-es magórajellel, illetve 740 és 600 MHz-es memória frekvenciákkal. Ők ketten még az X800-at követve 0.13 mikronos gyártástechnológiával jöttek a világra.

A jelenlegi zászlóshajó, az X800-as sorozat is kap majd PCI Express foglalatot – valószínűsíthetően ez lesz egyelőre az egyetlen sorozat az ATi kínálatában, amely ki is tudja használni a PCI Expressben rejlő erőfölényt az AGP-vel szemben.



A mobil grafikus megoldások terére is belép az X600 a már jól ismert Mobility sorozatával. A DirectX9-es programozói felületet teljes mértékben kihasználó mobil grafikus chipet ellátták az úgynevezett LCD-EE, azaz LCD Enhancement Engine-nel, amellyel még tisztább és élesebb képminőséget tapasztalhatunk a kijelzőn. Az AXIOM által kifejlesztett PCI Express notebookokba szánt csatolófelülete lehetővé teszi, hogy eddig soha nem tapasztalt egyszerűséggel és könnyedséggel lehessen cserélni a grafikus kártyát.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.