Hirdetés

PDA koncertkalauz szolgáltatás



|

Hirdetés

A köhögést, a kényszeres cukorkaevést, vagy az automatikus álomba zuhanásból eredő horkolást persze leginkább a kezdő koncertlátogató tájékozatlansága vagy unalma váltja ki. Ennek orvoslására mozgósítják egyre több helyen a technológiát.

Számos amerikai szimfonikus zenekar- köztük a világhírű New York-i is - tesztel egy PDA alapú programot, a Concert Companiont, amely valós időben kommentálja az előadott mű esedékes részleteit, illetve helyezi a művet tágabb összefüggésbe. A termék Roland Valliere agyában született meg, aki hét évig volt a Kansas City szimfonikusok ügyvezető igazgatója. Valliere egy céget alapított, melyet a zenekar szponzorált, hogy vizsgálják meg, miként lehet a technológia segítségével az embereket a koncertekre vonzani. „A Concert Companion választást kínál a fogyasztónak”, magyarázta Valliere. „Ha valaki zeneértő, annak a képernyő csak eltereli a figyelmét, de egy kezdő koncertlátogató esetleg örül a multimédiás programkalauznak”.




A jelenlegi üzleti modell az, hogy kölcsönzik a PDA-kat a látogatóknak, s a gép úgy van konfigurálva, hogy csak a megadott célra lehet használni. Bár a New York Time újságírója, Mike Hale szerint ezen még dolgozni kell, mert az ő Concert Companionja egyetlen este háromszor fagyott le, felesége viszont addig babrálta a gépét, míg el nem jutott az operációs rendszerig, és onnantól kezdve önfeledten pasziánszozott.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.