Hirdetés

Pedálos Moszkvics helyett Aston Martin, hárommillióért



|

Ha megtehetjük, miért ne ültetnénk a kölköt olyan játékverdába, ami egy valódi autó árába kerül?

Hirdetés

Egy korábbi cikkünkben már említettük a legendás és többünk számára gyerekkorunkban elérhetetlen pedálos Moszkvicsot, ami álmaink netovábbjaként testesítette meg a gyermekkorú autózás lehetőségeit. Abban a cikkünkben egy kényelmes sétát biztosító Mini Cooper miatt idéztük fel, majd később bemutattunk kétszázezer forintért kínált Porschét, ám ott is lehullt a lepel a valójában pedálos gokartként kínált termékről. Kicsit más vonatkozásban, de szintén az előző éra egyik jellegzetes játéka volt a csehszlovák autópálya, melyet az Apple fejlesztése kapcsán emlegettünk, most pedig ismét a pedálos Moszkvicshoz kanyarodhatunk vissza, de mai cikkünk tárgya egészen messzire visz onnan, megszabadulva a pedálos hajtástól.

Hirdetés

A gizmag felfigyelt Nyugat-Londonban egy Aston Martin kereskedésre, mégpedig a Nicholas Mee & Co-ra, ahol egy igen jópofa, miniatűr Aston Martin DB 5 Volante állt a kirakatban, gyerekeknek ajánlva. Mint kiderült, ezen csoda gyártója a Harrington Group, ahol sok egyéb típus is megkapható kicsinyített kivitelben, ráadásul lényegesen olcsóbban, mint amennyiért a kereskedésben kínálják.

Ám ezek a járgányok már messze nem pedálosak, haladásukat ugyanis belsőégésű motor biztosítja, vezetésére pedig minimum 10 évet betöltött gyermekek jogosultak, akiknél azonban komoly veszélyforrást jelentene a 74 km/h-s végsebesség. Mindezek mellett a kivitelezés szinte teljes mértékben a hatvanas évek Aston Martinját idézi, beleértve a kinézetet,a  fából készült kormányt és a hangulatot.

 

A 250 centis hosszal és 103 centiméteres szélességgel rendelkező kétajtós járművet 110 köbcentis négyütemű, léghűtéses motor hajtja, amit kulccsal lehet beröffenteni, majd a háromsebességes váltó segítségével megszerzett mozgási energiát Brembo tárcsafékek alakítják hővé a megállás során. Ami a színt illeti, alapvetően szürkében kínálják a járművet, de külön kérésre bármilyen kivitel megvásárolható azzal a színnel, ami a valódi Aston Martinokon is megfigyelhető.

Ahogy említettük, simán lehet 70 km/h felett is száguldozni a géppel, éppen ezért a szülők számára rendelkezésre áll egy limiter, ami visszafogja a gyerkőcöket és nem mellesleg biztonságosabbá is teszi a közlekedést. Érdemes még megemlíteni, hogy a belső térnél választani lehet a bőrös, vagy műanyagos megoldások között, illetve minden mutató és műszerfalfény működik.

Mivel a pedálok előre-hátra állíthatóak, így állítólag akár a felnőttek is be tudnak ülni és mehetnek egy kört a DB 5-tel, ahol meglepve tapasztalhatják, hogy egész kényelmesen elférnek odabent, amennyiben konfekciómérettel rendelkeznek. A gyártónál vásárolva ezért a kis csodáért 7995 fontot (kb. 2,96 millió forint) kell fizetni, míg a londoni kereskedésben 16500 fontot (6,1 millió forint) hagyhat a vásárló a pénztárnál. Már hárommillióért is kaphatunk igazi autót (például Dacia Dustert), hatmillióért pedig nagyon tágra nyílnak a lehetőségek, de ez mindegy is.

Aki nem szeretne DB 5-öst a gyerekének, az több más típusból is választhat, így rendelkezésre áll például AC Cobra, Willis Jeep, vagy az egyik legszebb Porsche, a 356-os. Sajnos azonban ezek közül többnek is megszűnt a forgalmazása, szóval aki netán ilyesmire szórná a pénzét, az előbb tájékozódjon itt.

Az Aston Martin DB5 egyébiránt az egyik leghíresebb jármű, köszönhetően az 1965-ös felbukkanásának a Goldfingerben, ahol James Bond hasznos segítőtársaként szerepelt, de láthattuk aThe Cannonball Run (Ágyúgolyó Futam) című filmben is, ahol Roger Moor vezette, aki ifjabb Seymour Goldfarbot alakította és filmbéli szerepe szerint egyszerre képzelte magát James Bondnak és Roger Moornak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.