Hirdetés

Pénzügyi információkra vadászik az új trójai



|

Hirdetés


A trójai vírus fájl egy képfájlnak álcázza magát (img1big.gif), holott valójában futtatható alkalmazás, amely egy ártó szándékú kiegészítőt helyez a Microsoft böngésző szoftverére. A BHO (browser helper object) elnevezésű kiegészítő ezután figyeli és rögzíti a több tucat pénzintézet webhelye felé kimenő adatokat, derül ki a SANS Intézet Internet Storm Centerének webhelyén közzétett elemzésből. A célba vett webhelyek között vannak többek között azok, melyeket a Citibank, a Kanadai Birodalmi Kereskedelmi Bank (CIBC) és a Deutsche Bank tart fenn.




Az Internet Storm Center egy BHODemon nevű eszköz használatát javasolja, amely listát készít a rendszerre telepített BHO-król, és lehetővé teszi az ártó szándékúak lebénítását.



Au ingyenes program a www.definitivesolutions.com címen található.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.