Hirdetés

Pénzügyi machinációval erősödött a Bitcoin?



|

Valószínű, hogy a Bitcoin árfolyam emelkedése célzott botos machináció eredménye volt.

Hirdetés

2013 elején 200 dollárról 1200 dollárra ugrott a Bitcoin árfolyama, ebben pedig sokan biztosítottnak látták a virtuális valuta jövőjét.

Hirdetés

Most kiderült, hogy a döbbenetes árfolyam ingadozás mögött valószínűleg szándékos, és célzott machináció áll. Egy névtelen tanulmány (amely publikus adatokkal dolgozik) ismeretlen szerzője azt állítja, hogy egy Marcus, és egy Willy nevű bot áll az egész hátterében - ez a két account rengeteg fiókot hozott létre az Mt.Goxon, és szürreális mennyiségű tranzakciót folytatott le - nagyjából 650 ezer Bitcoin juthatott el hozzájuk, amely a forrás miatt (az Mt.Gox volt a legnagyobb bitcoin tőzsde egyike) gyakorlatilag csak elméleti síkon mozgott, valódi pénz nem állt mögötte. Az ehhez hasonló machinációkat tőzsdeszinten büntetik, a bitcoint azonban nem kötik a hagyományos felügyeleti szervek - többek között ezért is vonzóak sokak számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.