Hirdetés

Pert indítanak a Microsoft ellen a vírusok áldozatai



|

Hirdetés

A kereset azt is felrója a cégnek, hogy biztonsági bulletinjei túlságosan bonyolultak, azokat nagyközönség nem érti meg, viszont tippet adnak a hackereknek a hibák kihasználásához. A beadvány a tisztességtelen verseny mellett két kaliforniai fogyasztóvédelmi törvény megsértésével is megvádolja a Microsoftot - ezek közül az egyiket ebben az évben fogadták el, és előírja a felhasználók tájékoztatását, amennyiben egy számítógépes támadás során hozzáférhetővé váltak személyes adatai.




A keresetet Dana Taschner Newport Beach-i ügyvéd adta be Marcy Levitas Hamilton képviseletében. A vágóként dolgozó hölgy „hobbiszintű” PC felhasználó, akinek az interneten keresztül ellopták a társadalombiztosítási számát és hitelkártya adatait. Amennyiben az összevont keresetnek helyt ad a bíróság, a felperesek száma több millióra nő, akik kártérítést követelnek a Microsofttól, tisztességtelen üzleti gyakorlatának megszüntetését - és ha a szoftveróriás pert veszít, a perköltségeket is neki kell állnia.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.