Hirdetés

Piacon az AMD Athlon64



|

Hirdetés

Az új lapkát, melyet először a megszállott játékosoknak, tudományos kutatóknak és mérnököknek kínálnak, hosszú távon létfontosságúnak tekintik az AMD jövője szempontjából. A cég ugyanis az elmúlt nyolc negyedévet sorozatosan veszteséggel zárta, és tekintélyét azzal vívta ki, hogy az Intelénél alacsonyabb árakkal operál. A Microprocessor Report vezető elemzője, Kevin Krewell szerint a lapkából az AMD többletbevételhez jut, ami végre újra biztosítani tudja a nyereséget. A gyorsabb feldolgozóképesség a számításigényes feladatok - adatbázis-kezelés, digitális animáció megjelenítése vagy tudományos szimulációk végzése - esetében különösen komoly segítséget jelent, ugyanakkor a 32 bites alkalmazásokat a jelenleginél jobban futtatja.




Az Intel viszont épp a 64 bites alkalmazások hiányára hivatkozva sorolta hátrébb a 64 bites asztali processzor fejlesztésének prioritását. Az AMD vezérigazgatója, Hector Ruiz azonban a múlt héten a TechXNY konferencián kifejtette, hogy „a 64 bites számítógépek általánossá válása immár nem elméleti, hanem gyakorlati lehetőség”. Az AMD azzal is előnyhöz jutott az Intellel szemben, hogy a Microsoft közölte, hogy az AMD 64 bites processzorához igazítja át a Windows operációs rendszert, tehát az Intelnek vagy az AMD architektúrát kell átvennie, vagy meg kell győznie a szoftveróriást, hogy az ő 64 bites PC processzorához is fejlesszen ki Windows változatot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.