Hirdetés

Piramisokat fedeztek fel a Google Earth segítségével



|

Vagy legalábbis ezt állítják. A karosszék-archeológia mindenesetre új lendületet nyerhet.

Hirdetés

Angela Micol of Maiden Észak-Karolinából, aki a Google Earth Anomalies blog üzemeltetője jónéhány érdekes képet, képrészletet vesézett már blogján, de csak most kapta szárnyára a világhír. Két eddig nem jegyzett, nagy méretű objektumot fedezett fel Egyiptom területének műhold felvételein, melyek szerinte piramis-szerű építmények lehetnek.

 

 

Bizonyosat azonban egyelőre nehezen tudhatunk, különösen mert Micol kincsvadászok beavatkozásától tartva nem adja ki a felfedezett objektumok koordinátáit. (Persze más jelentések alapján dolgozva nem nehéz megtalálni a pontos helyet a Google Earth képei alapján.) Az első hely csupán néhány mérföldre fekszik Dimeh ősi romjaitól Közép-Egyiptomban, nem messze Faiyum városától. Egy nagyobb és három kisebb halomból áll, Micol szerint a három kisebb halom a gízai piramisok elrendezését másolja. Nem messze Abu Sidhum-tól található a második hely, itt négy halomról van szó és egy háromszög alakú fennsíkról.

 

 

A képeket nézve valóban meggyőző formációkat láthatunk, de azért sokan szkeptikusak. Az első lelet olyan nevetségesen közel fekszik egy ismert és kiismert archeológiai lelőhelyhez, hogy mérete alapján kizárt, hogy ne vették volna eddig észre. A második lelet háromszög alakú fennsíkja pedig néhány száz méterre van egy csűrtől és a hozzá tartozó farmtól, azaz koránt sem számít elhagyatott helynek. Voltak már tévesnek bizonyult felfedezések, például 2009-ben a legendás elsüllyedt Atlantiszt is megtalálni vélték a Google Earth: Ocean szonárfelvételek böngészői, de kiderült, hogy csak a mérési útvonalak maguk hagynak nyomot a képeken.

 

Angela Micol of Maiden talán felfedezett valami jelentőset, talán nem, de annyi bizonyos, hogy szerzett jó pár új felhasználót a Google Earth és Maps szolgáltatások számára és jó néhány szobakalandort indított el a pályán, mostanában többen fogják böngészgetni elhagyatott helyek műhold fotóit. Ja és nem mellékesen blogját is ronggyá látogatja a kíváncsiskodó közönség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.