Hirdetés

Plágium a Mobilkor háza táján



|

Hirdetés

A Mobilvilág és a MobilPort közös közleménye: "Meglepőnek nem, méltatlannak annál inkább tartjuk az egyik hazai mobilkommunikációs "sajtó" háza táján történő plágium-eseteket, melyek ellen a mobilport.hu, és a mobilvilag.hu most összefogva kíván fellépni és jogi úton érvényesíteni igazát. Szerkesztői levelünk… Hogyan csinálj mobilos magazint olcsón? Védj le egy domaint, nézz körül a hazai on-line mobilos magazinok között, vedd fel a kapcsolatot egy nyomdával és két billentyűkombinációt jól jegyezz meg: CTRL+C, CTRL+V. Valahogy így gondolkodhatott a neves Mobilkor magazin kiadója, amikor a hazai on-line piaci lehetőségeket talán túlbecsülve útjára indította internetes, majd eleinte ingyenes nyomtatott "mobilos magazinját". És lám, bejött! A jellemző hazai "sikertörténet" talán már három éve hogy tart. A Mobil Portál állítása szerint az első néhány számban lévő, túlnyomórészt akkor még gsmport.hu -ról átvett cikkek még legálisan, előzetes megbeszélés után kerültek a lapba, melyet követően - üzleti etika és intelligencia ide vagy oda - pár szófordulatot újraírva folyamatosan folyik a plágium a nyomtatott és az on-line magazinokban. A Mobil Világ vezető szerkesztője szerint a Mobilkor magazin munkatársai a többszöri személyes és telefonos megkeresés ellenére sem hagytak fel a szerzői jogvédelem alatt álló írások illegális másodközlésével, és azt állították, hogy számukra az újságíró etika szent és sérthetetlen. Mindezt alaposan megkérdőjelezi, hogy a Mobilkor sajnos mind a mai napig folytatja igen csak egyedi "cikkbeszerző" tevékenységét. Szégyen A két hazai talán legnagyobb mobilkommunikációs portál vezető szerkesztője levélben és telefonon is felhívta a Kiadó figyelmét az esetekre, akik telefonon keresztül tagadták, levélben még válaszra sem méltatták az ügyet. A szükséges jogi lépéseket megtétele mellett a Mobil Portál és a Mobil Világ - mint alapvető és piaci szempontból is egészségesen működő konkurens tartalomszolgáltató - ezúton fejezi ki sajnálatát az üggyel kapcsolatban és hívja fel olvasói és partnerei figyelmét az esetre." A történethez apró adalék, hogy a napokban hosszú idő után újra felkerestem a mobilkor.hu weboldalt, ahol igen szép számban, a Mobil Negyed által szerkesztett tartalmakat is viszontláttam.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.