Hirdetés

Pólója buktatta le a csalót



|

Egy biztonsági kamera, a Google, és egy nem túl higiénikus póló esete.

Hirdetés

Idén márciusban jutott el a bíróságig egy amerikai tolvaj esete. Yuriy Ryabinint saját kedvenc ruhadarabja buktatta le. Az FBI először tavaly októberben figyelt fel egy tolvajra, aki St. Louisban több automatából is pénzt vett fel, lopott hitelkártyával. A biztonsági kamerák felvételén jól látszott a férfi egyedi pólója. Ugyanez a póló tűnt fel nem sokkal később New York-ban, ahol Ryabinin 9624 dollárt emelt le egy számláról. Az automaták által készített fotók alapján az FBI már 750 000 dollárt írt a mindig ugyanazt a ruhát viselő férfi számlájára. Biztosak voltak abba, hogy az elkövető ugyanaz a személy, ám nem tudták kicsoda. Ekkor jött a kis szerencse.

atm-machine.jpg
 

 

Egy másik nyomozás során, melyet az FBI az amerikai Titkosszolgálattal közösen folytatott, olyan webhelyeket figyeltek ahol lopott hitelkártya adatokkal üzleteltek. Feltűnt nekik egy ICQ  azonosító, ami egy „Yuri” nevű felhasználót takart. A nyomozók a Google keresőt használva rábukkantak a nem szokványos névre, amit egy rádióamatőr használt hívójelnek. A következő keresés után fényképek kerültek elő egy amatőr rádiós találkozóról, ahol „Yuri” is résztvett. A fotókon Yuriy ugyanabban a különleges pólóban feszített, mint a férfi, aki az automatákat fosztogatta. Egy gyors telefon az amatőr rádiós egyesülethez, és már a férfi teljes neve és címe is az FBI tudomására jutott.

Az elkövető lakásán tartott házkutatás során, a nyomozók 800 000 dollár készpénzt találtak. A benyújtott kereset szerint az FBI 3 000 000 dolláros lopással vádolja Yuriy Ryabinint, valamint két társát, Ivan Biltset és Angelina Kitaeva-t, amit lopott bankkártyákkal hajtottak végre. Yuriy a börtönben majd elgondolkozhat a higiénia előnyeiről, és nagyobb hangsúlyt fektet a változatos ruhatárra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.