Hirdetés

Pornó és spam – no meg a börtön



|

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek két spammert.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban két spammert ítéltek több mint öt év letöltendő börtönbüntetésre, így a rácsok mögött várhatják a múzsa csókját: hogy keressenek legközelebb pénzt? Jeffrey Kilbride-t és James Schaffert csalással, pénzmosással és obszcén anyagok továbbításával vádolták - és bűnösnek találtattak.

 

2003 óta a két férfi bizonyítottan 2 millió dollár körüli összeget zsebelt be pornográf spamek továbbításáért - ekkor kezdtek levelezőlistákat vásárolni, a tagokat pedig pornóoldalakra mutató kéretlen levelekkel bombázni. A spammerek egy amszterdami szervert használtak, meghamisították a levelek fejlécét és domain-információit, a pénzt pedig egy fiktív, Mauríciuszra bejegyzett cég kapta.

 

Kilbride szigorúbb büntetést kapott (hat évet), ez főképp annak köszönhető, hogy megpróbált megakadályozni egy tanút abban, hogy vallomást tegyen. Schaffer 5 év 3 hónapot kapott, valamint mindkét spammer 100 ezer dollár büntetést kapott, valamint 1,1 millió dollárt lefoglaltak tőlük.

 

Valószínűleg sok számítógép-használó kívánja most: ejtsék le gyakran a szappant!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.