Hirdetés

Problémák az Apple biztonsági frissítésével



|

Hirdetés

A Secunia vezérigazgatója, Niels Henrik Rasmussen hétfőn arra figyelmeztetett, hogy az Apple javítása nem ment elég messzire: „Még mindig ugyanolyan könnyen futtatni lehet tetszőleges kódokat a sebezhető rendszereken, mint az Apple biztonsági frissítésének közzététele előtt”, mondta. Miközben más biztonsági szakemberek dicsérték az Apple-t, hogy egy héttel azután kijavították a sebezhetőséget, hogy közbeszéd tárgya lett, a Secunia felrója, hogy „az Apple már februárban bizonyíthatóan tudott a sebezhetőségről”.

A biztonsági cég azt is szóvá teszi, hogy az Apple nem tárgyal olyan nyíltan a biztonsági problémákról, mint riválisai. „A Microsoft és a legtöbb Linux disztribúció okult a múltból, és megfelelő módon leírja a sebezhetőségek természetét és hatásait, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó megfelelően fel tudja becsülni a kijavított probléma nagyságát. Ez nem lehetséges egy Apple frissítést olvasva.”

A Secunia továbbra is óvja a Mac felhasználókat a nem megbízható webhelyek felkeresésétől és a privilegizált felhasználóként való szörföléstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.