Hirdetés

Processzorvilág



|

Hirdetés

Az egyszerűség kedvéért haladjunk ábécérendben, és kezdjük sokak kedvencével, az AMD-vel. Jelenleg a legnépszerűbbek a Socket A tokozású Athlon XP processzorok: olcsók, rengetegfajta alaplap kapható hozzájuk, ráadásul jól tuningolhatók. Manapság gyakorlatilag csak a legmodernebb, Barton magos típusokat lehet kapni, természetesen alacsony áron. Aprócska „szépséghibájuk”, hogy a licencek hiánya miatt nem támogatják az SSE2-es utasításkészletet, ami pedig bizonyos alkalmazásoknál nagy hasznára válna a felhasználónak.




Az újabb generációs, Hammer magos processzorokat vizsgálva elég az árlistákra pillantani, hogy megállapítsuk: olcsó Athlon 64 gyakorlatilag nincs. Az egyetlen valóban megfizethető árú központi egység a még nem kapható, Socket 754-es változatú Athlon 64 2600+ lesz. Ezzel az a probléma, hogy a híresztelések szerint - amelyeket egyébként a cég lépései is alátámasztanak - nagyjából fél éven belül ez a platform ki fog veszni a kínálatból; vagyis aki központi egységet szeretne fejleszteni a későbbiekben, az veheti majd mellé az új alaplapot is.

A teljes cikk a 2004. júliusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.