Hirdetés

Radeon-robbanás



|

Hirdetés

Az ATI köreiből nemrégiben kikerült információk középpontjában a világ legnagyobb videókártya-gyártójának közeljövőben megjelenő, új grafikus processzora, a Radeon 2, kódnevén az R200 állt. A Radeon 2, amely a jelenlegi Radeon szériát váltja majd le, a későbbiekben átadja a stafétabotot a jelenleg még kezdetleges fejlesztési stádiumban lévő Radeon 3, azaz R300-nak, amelyről szintén szó esett az ATI-tól kiszivárgott dokumentumokban.

Az eUniverse játékokkal foglalkozó weboldal információi szerint az ATI még ebben a hónapban elkezdi szállítani a Radeon 2 mintapéldányait, a tömegtermelés pedig várhatóan szeptemberben kezdődik meg. A 0,15 mikronos (150 nm) csíkszélességű gyártási eljárással készülő chipek október környékén jelennek meg a videókártyákon, amely időpont már karácsonyi előszezonnak számít az iparban. A chip kissé lebutított, olcsóbb változata, az RV200 azonos időbeosztással rendelkezik, és az olcsóbb gépek piacát célozza meg.

A Radeon 2 négy megjelenítő futószalagot (rendering pipeline) tartalmaz, 250 MHz-en működik, és képes párban való működésre, így a chipből akár Radeon 2 MAXX is készíthető lesz. A Radeon 2 AGP 4x, valamint Microsoft DirectX 8.1 támogatással rendelkezik. Az olcsóbb változat, a Radeon 2 VE mindössze két megjelenítő futószalagot fog tartalmazni, és nem támogatja majd a kétchipes kártyák építését sem, de ez utóbbi a chip célterületén nem is jellemző.

A következő generációt az R300 képviseli majd az ATI-nál. A 0,15 mikronos eljárással készülő, 300 MHz-es chip nyolc megjelenítő futószalagot rejt majd. A DirectX 9 támogatású grafikus processzor első mintái augusztusra várhatóak, a Radeon 3 kártyák pedig jövő ilyentájt fognak megjelenni. A chipnek lesz költséghatékony és mobil változata is, ezek mintái a negyedik negyedévben készülnek el.

A hírek szerint az összes új chip ismerni fogja az ATI HydraVision elnevezésű többképernyős megjelenítési módját. Az eUniverse nem közölte az információk forrását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.