Hirdetés

Rádiófrekvenciás euróbankó



|

Hirdetés

Az ECB a Hitachi által kifejlesztett, és a világ eddigi legkisebb integrált áramkörének számító lapka beépítésével kívánja elejét venni a bankjegyek hamisításának. A bank folyamatosan vizsgálja a különböző technológiákat, amelyek esetleg használhatók lehetnek a bankjegyek védelmében, nyilatkozta a bank szóvivője, aki sem részletekkel nem kívánt szolgálni e munkával kapcsolatban, sem a Kyodo hírét nem kívánta kommentálni. Tanii Kantaró, a Hitachi európai kommunikációs igazgatója is csak annyit mondott, cége valóban fejleszt érintést nem igénylő ún. „non-contact” lapkákat bankjegyekhez és papír dokumentumok számára, de a konkrét partnerkapcsolatok kommentálásától elzárkózott. A Hitachi webhelyén (hitachi-eu.com) található egy leírás egy 0,4x0,4 mm x 60 mikrométer méretű rádiófrekvenciás azonosító (RFID) lapkáról, az ún. „Mü Chipről”, amely a 2,45 GHz-es frekvenciasávon működik és 128 bites ROM-ja tárolja az azonosítószámot. Az eszközt eredetileg bankjegyek nyomon követéséhez tervezték, de felhasználható útlevelekben, vezetői engedélyekben és más hivatalos dokumentumokban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.